Çalışma Saatlerimiz: WhatsApp: 7/24 Telefon Görüşmesi: 10.00/22.00 info@akademiktezmerkezi.com 0 544 971 0 286

İntihal (Plagiarism) Tespit ve Raporlama Yazılımı

 intihal ile ilgili görsel sonucu

İntihal (Plagiarism) Tespit ve Raporlama Yazılımı

Ä°ntihal raporu ücreti ne kadar?

Tez ve Makale Ä°ntihal Raporu Ücretleri*

0-2.500

Sözcük**

 

100,00 ₺

2.501-5.000

Sözcük

:

150,00 ₺

5.001-10.000

Sözcük

:

200,00 ₺

10.001-15.000

Sözcük

:

250,00 ₺

15.001-20.000

Sözcük

:

300,00 ₺

20.001-30.000

Sözcük

:

400,00 ₺

30.001-50.000

Sözcük

:

500,00 ₺

Not: Sadece intihal oranını gösteren tek sayfalık rapor, normal intihal raporu ücretinin yarısıdır.
* Bu raporlarda intihal oranı ile birlikte, intihale düÅŸen metinler iÅŸaretlenir. Ä°ÅŸaretli bölgelerdeki metinleri deÄŸiÅŸtirerek intihal oranınızı düÅŸürebilirsiniz.
** Aynı dosyanın ikinci intihal raporu %25 indirimlidir. Bu indirim, ilk raporun alınışından itibaren 7 gün içinde ve asıl dosyada %50'den fazla deÄŸiÅŸiklik yapılmadığı durumda geçerlidir.
*** 50.000 sözcükten sonraki her 15.000 kelime için ücrete 50 TL eklenir.

İntihal raporu nasıl alınır:

  1. Çalışmanızı, Word dosyası olarak info@akademiktezmerkezi.com adresine gönderin. Dosya boyutunuz büyükse Wetransfer ile gönderebilirsiniz. Varsa, dosyanızın ÅŸifresini lütfen kaldırınız.
  2. E-posta adresinize gelen onaydan sonra ödemenizi tamamlayın. Havale için banka bilgileri, dosyanızı gönderdikten sonra e-posta adresinize gönderilecektir.
  3. Çalışmanızdaki sözcük sayısına göre 10 ila 30 dk içinde intihal raporunuz whatsApp veya e-posta adresinize gönderilmektedir.

Uyarılar:

  • Lütfen sözcük sayınıza göre ödeme yapınız. Çalışmanızın sözcük sayısını, dosyanız açıkken Word penceresinin sol altında görebilirsiniz.
  • Enstitüye ya da YÖK'e teslim etmek üzere rapor alacaksanız Ayrıntılı Tez Raporu almanız gerekmektedir. 
  • Rapor alınan dosyalar hiçbir veri tabanına kaydedilmez. Akademik Tez Merkezi güvenli taramayı kullanır.
  • Akademik Tez Merkezi Turnitin üyeliÄŸine sahiptir ve intihal raporunuzu doÄŸrudan Turnitin üzerinden alır. 

Ä°ntihal nedir?

Bilgi, kaynak belirtmeden kullanmak kısaca intihaldir. Akademik çalışmanızda bir baÅŸkasının yayınladığı kaynaktaki bilgiyi, kaynağını belirtmeden kullanmanız hatalı (ç)alıntı yaptığınızı, yani intihal yaptığınızı gösterir. Sadece birebir alıntı (yani örneÄŸin cümleyi olduÄŸu gibi kullanmanız) deÄŸil, aldığınız bilgiyi biraz deÄŸiÅŸtirerek (cümledeki sözcüklerin yerini deÄŸiÅŸtirerek) kullanmanız da aslında intihal sayılır.

Ä°ntihal suç mudur?

Evet. Sonuçta bir baÅŸkasının harcadığı emeÄŸi kendinize mal ediyorsunuz. Ancak intihalin ne kadar suç olduÄŸu konusu net deÄŸildir. Öyle ki, üniversiteler belli oranlarda intihale izin vermektedir. Bir üniversite örneÄŸin %20 oranında intihale izin verebilir. Bunun anlaşılır nedenleri vardır.

İntihal oranı nedir?

Ä°ntihal yazılımları, hazırladığınız çalışmadaki içeriÄŸin ne kadarının (ç) alıntı olduÄŸunu bir rapor ile gösterirler. Bu raporda verilen genel intihal oranı, çalışmanızın ne kadarının kurallara uymayan ÅŸekilde alıntı olduÄŸunu gösterir. Bu orana intihal oranı denir.

Ä°ntihal yazılımları ne kadar güvenilir?

Büyük ölçüde güvenilir oldukları söylenebilir. Tabi eksikleri yok da deÄŸildir. ÖrneÄŸin kapak sayfasındaki üniversite adından tutunda, içindekiler kısmındaki baÅŸlıkları ve hatta kaynakçada yazdığınız kitap yayın adlarını bile intihal oranına ekleyen intihal yazılımları yaygındır. Bu nedenle üniversiteler farklı oranlarda intihale izin vermektedir. Aslında intihal yapmanıza izin veriyor deÄŸiller. Sadece yazılımın hatasının tolerans deÄŸerini belirlemektedirler.

Çalışmamın Ä°ntihal Oranını Nasıl ÖÄŸrenebilirim?

Kendi çalışmanızın intihal oranını öÄŸrenmek istiyorsanız danışmanınızdan, diÄŸer hocalarınızdan ya da asistanlardan rica edebilirsiniz. EÄŸer isterseniz, ücreti karşılığında intihal raporunu almak için Akademik Tez Merkezi’ne baÅŸvurabilirsiniz. Çalışmanızın Türkçe ya da Ä°ngilizce olması fark etmez. Ödemeyi yaptıktan sonra yaklaşık bir saatten az bir zaman içerisinde ayrıntılı intihal raporunuz e-posta adresinizde olacaktır. Raporda; çalışmanızda yer alan alıntıların hangi kaynaktan alındığı ayrıntılı ve kolay anlaşılır ÅŸekilde gösterilmektedir. Ayrıca hangi kaynaktan ne oranda alıntı yapıldığı ve toplam intihal oranınız da belirtilmektedir. Rapor; Ä°nternet kaynakları, akademik yayınlar (tez, proje ve makaleler), yazılı basın, kitaplar ve dergiler olmak üzere çok büyük bir ortamda tarama yapmaktadır. Bu rapor sayesinde intihal oranını düÅŸürmek sizin için çok kolay olacaktır.

Ä°ntihal yazılımı nasıl çalışır?

Bu yazılımlar çevrimiçi çalışmaktadır. Sunucuları üzerinde saÄŸlam bir veri tabanı bulunmaktadır. Bu veri tabanında, sizin kaynak araÅŸtırması sırasında arayıp da bulamadığınız çok sayıda kaynak da dahil olmak üzere, tonlarca dosya bulunmaktadır. Yazılım, sizin çalışmanızın içindeki her bir terimi (3-4 sözcükten oluÅŸan ifadeler), veri tabanındaki bu dosyalar içerisinde tek tek arar ve her rastladığında bunu raporuna ekler. Raporuna, bulduÄŸu her ifadeye hangi dosyada ve hangi satırında rastladığını da not eder. Sonuç olarak, çalışmanızın içindeki ifadelerin ne kadarına veri tabanında rastladığını belirtir. Bu raporu genellikle PDF dosyası olarak danışman hocanıza gönderir.

Başlıca intihal tespit yazılımları hangileridir?

Turnitin, enstitüler tarafından en çok kullanılan intihal tespit sistemidir. Bu aralar bazı enstitüler, bir AB projesi olan URKUND sistemini yaygınlaÅŸtırma yarışına girmiÅŸler. Tavsiyem Turnitin kullanılmasıdır fakat ücretsiz alternatif arayanlar Viber'ı deneyebilirler. Viber ÅŸuan Türkiye’den destek vermemektedir.

Kendi çalışmamı intihal kontrolünden geçirebilir miyim?

Bireysel kullanımın bu sitelerde pahalı olduÄŸunu yazmıştım. Ama ısrar ederseniz tabi ki kullanabilirsiniz. Bunların dışında ücretsiz ya da ucuz intihal programları ya da web siteleri de var. Fakat bu iÅŸlerle genellikle yabancılar uÄŸraÅŸtığından bu ucuz olanlar ya Türkçe içerik desteÄŸinden yoksun oluyor ya da yeteriz kalıyorlar. Ama illa deneyeceÄŸim derseniz, Viber ve Plagiarisma'yı tavsiye ederim.

Ä°ntihal yazılımlarını kandırmak mümkün mü?

Kopyala- yapıştır yapacaksanız bunun kaçarı yok. Ä°lla ki yazılım bunu yakalayacaktır. Bilgileri aldığınız kaynağı belirtmek istemiyorsanız, o halde 2-3 cümleyi okuyup kendi ifadenizle tek cümle olarak yazarak bunu baÅŸarabilirsiniz. Zaten bu ÅŸekilde de aslında iyi bir akademik çalışma yapmış oluyorsunuz.

Ä°ntihale düÅŸmemek için destek alabilir miyim?

Evet. Ä°sterseniz bu konuda yardımcı olabiliriz. Yıllardır yaptığımız gibi, intihal yazılımlarının çok düÅŸük oranlar vereceÄŸi ÅŸekilde çalışmanızı hazırlayabiliriz. Bu baÅŸtan sona, dürüst bir akademik çalışma olacaktır. Hatta siz sadece konuyu, kaç sayfa istendiÄŸini ve teslim tarihini söylemeniz yeterli gerisini bize bırakınız. Çalışma süresince sık sık çalışmadan haberiniz olacak ve çalışma oluÅŸtukça okuyacaksınız. Bu ÅŸekilde jüri karşısında zor duruma düÅŸmez ve tezinizi ya da makalenizi kolayca savunabilirsiniz. Ä°ntihal oranı düÅŸük akademik çalışma hazırlama konusunda desteÄŸimi isterseniz, ayrıntılı bilgileri Whatsapp Destek Hattı: 0 544 971 0 268 (ATM) arayarak öÄŸrenebilirsiniz.

 

  • Doktoradan mezun olma, yayın ÅŸartı nedir?
  • Turnit in de & cross check nasıl yapılır, makale yazılarda benzerlik kontrolü nasıl alınır?
  • Doktora tezinden yayın nasıl yapılır
  • Makale çevirisi yapmam lazım, nelere dikkat etmem lazım
  • Ä°ntihalden dolayı diploma alamadım. Tekrar ÅŸansım olur mu?
  • Her öÄŸrencinin tez öncesinde benzerlik raporu sunması gerekli
  • Dergilerde makale yayınlama nasıl olmakta, paylaşır mısın?
  • Yüksek lisansta tez etik kurul raporu ne iÅŸe yarar
  • Doktora savunma sınavı sonrası tez düzenlemesi yapılır mı?
  • YÖK’ te Onay almış yayınlanan tezim için bir düzeltme yapmama izin verilir mi?
  • Özeti kaç kongrede yayımlayabilirim?
  • Yüksek lisans tezi intihal raporu nasıl alabilirim?
  • Doktora Sonrası Ä°ntihal Raporu ÅŸart mı?
  • Tablodaki intihal oranını nasıl giderebilirim?
  • Tezde kaynak gösterme sorunu nedeniyle yüzdelik kısım artıyor.
  • Ne yazsam intihale giriyor, düÅŸürmenin yollarını arıyorum.
  • Tezden ÖÄŸrencinin Ä°zni ve Ä°smi Olmadan Danışman Makale Yayınlayabilir Mi?
  • Yüksek öÄŸretim Yüksek Lisans, Doktora Kriterlerini tekrar belirledi.
  • YÖK’ün Yüksek Lisans ve Doktora Kriterlerini DeÄŸiÅŸtirmesi
  • Tez yazarken referans verme
  • Ä°ntihal raporu zorunluluÄŸu getirilmiÅŸ, nasıl almam lazım?
  • Makalede Ä°ntihal Yapmak Suç mudur? Nasıl engellerim?
  • Benzerlik oranım yüksek çıktı, nasıl düÅŸürebilirim?
  • Rapor aldım ancak raporu nasıl okumam lazım? Renkli yazılar ne anlama geliyor, kelimeleri deÄŸiÅŸtirip yazsam yüzdeyi düÅŸürebilir miyim?
  • Ä°ntihal raporunda oran yüzdesi yüksek çıktı
  • Tezimi kontrol ettirdim, %40 benzerlik çıktı. e indir dedi danışmanım. Kaç sayfa yazmam lazım?